Cases

Rapportage uit meerdere bronnen integreren in de planning-en-controlcyclus

Uitdaging
Een organisatie in verlichting heeft een facilitymanagementsysteem met hieraan gekoppeld een onoverzichtelijke, bewerkelijke en dus foutgevoelige Excel-rapportage voor financiële verantwoording. Het bedrijf stapt over op een nieuw facilitymanagementsysteem vanwege betere functionaliteit. Aan USG Finance de vraag om een nieuwe Excel-rapportage te ontwikkelen, te implementeren en de oplossing vervolgens over te dragen aan degene die ermee gaat werken; een medewerker met beperkte kennis van Excel.

Lees verder

Pieken in het hoog- en laagseizoen met Audit Support.

De uitdaging

In het verleden zorgden accountantsorganisaties voor voldoende capaciteit tijdens hun hoogseizoen van januari tot mei. Dat leidde tot overcapaciteit in het laagseizoen. Terugloop in het aantal opdrachten en druk op de tarieven noodzaakt accountantsorganisaties slim om te gaan met resources. Meer rendement halen met minder middelen.  Maar wel met dezelfde hoge kwaliteit. Veel accountantskantoren willen voortaan voldoende capaciteit in het laagseizoen en een flexibele schil in het hoogseizoen. De benodigde professionals moeten dezelfde deskundigheid en kwaliteit leveren als de eigen medewerkers.

Lees verder

Projectcontrollers die sterk in hun schoenen (blijven) staan.

De uitdaging

Gasunie is een gasinfrastructuurbedrijf met een grensoverschrijdend gastransportnetwerk dat tot de grootste van Europa behoort. Het omvat ongeveer 15.500 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland, tientallen installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. Jaarlijkse transporteert Gasunie circa  1.250 miljard kWh (125 miljard m3) aardgas bestemd voor binnen- en buitenland. Een complexe technische operatie met dito projecten en projectbegrotingen. Als het gaat om projectcontrollers, legt Gasunie de lat dan ook hoog. Het bedrijf vroeg aan USG Finance Professionals om op zoek te gaan naar sterke projectcontrollers met ruime ervaring in een complex dynamische omgeving plus een gedegen opleiding op wetenschappelijk niveau. De benodigde competenties: proactief, communicatief sterk en gedreven maakten het profiel van de juiste kandidaten compleet.

Lees verder

Op zoek naar een financial expert met (reis)ervaring.

De uitdaging

Toen hostelketen Stayokay overstapte op Exact E-Synergy ging het bedrijf op zoek naar een expert. De ideale kandidaat was een assistentcontroller die rapportages kon bouwen die direct bijdroegen aan het succes van het gekozen pakket. Er was ook behoefte aan business control, zij het op iets kleinere schaal. De wens was om iemand in huis te halen die ook procedures kon beschrijven, een review op bestaande managementrapportages kon maken en direct verbeteringen aanbracht. Kortom, een hele lijst met capaciteiten.

Lees verder

Gedreven young professionals die we zelf opleiden.

De uitdaging

Bij Fokker Aerostructures ligt de focus op de corebusiness: vliegtuigbouw. De engineers, technici en ook de financials van Fokker werken met hun volle aandacht aan deze zaak. Daardoor is het wenselijk om een flexibele schil van financiële experts in te richten. En dat terwijl Fokker een prachtige carrièrestart biedt, zeker ook voor financials. Het inrichten van een flexibele pool van financials is een uitdaging die Fokker uitbesteedt aan USG Finance. Aan USG Finance de opdracht om de pool te creëren en tot volle bloei te laten komen.

Lees verder

Verder kijken voor de perfecte match.

De uitdaging

Een nationale bancaire instelling zocht voor het team Markets & Asset Liability Management op de afdeling Accounting & Reporting een ware specialist. De kandidaat moest niet alleen een accounting-expert zijn op het gebied van IFRS in Asset Liability Management, ook bancaire ervaring, opgedaan op een vergelijkbare plek was een must. Zo specifiek als deze vraag komen we ze niet dagelijks tegen. De oplossing kon dan ook niet gevonden worden met een eenvoudige zoekopdracht in het systeem.

Lees verder

Oplossingen zoeken die net even anders zijn.

De uitdaging

SOS Kinderdorpen ontvangt overheidsfinanciering in het kader van de alliantie Together4Change. Hiervoor moet zij ieder jaar een financiële verantwoording opstellen. Door omstandigheden ontbrak echter dit jaar de in-house expertise. Een charitatieve instelling als SOS Kinderdorpen heeft per definitie beperkte middelen om (extra) expertise in te huren. Een interim-professional was dus niet realistisch voor hen en het proces van subsidieverantwoording kon niet worden versneld. USG Finance Professionals dacht daarom creatief mee en paste haar dienstverleningsmodel aan.

Lees verder
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten