Gedreven young professionals die we zelf opleiden.

De uitdaging

Bij Fokker Aerostructures ligt de focus op de corebusiness: vliegtuigbouw. De engineers, technici en ook de financials van Fokker werken met hun volle aandacht aan deze zaak. Daardoor is het wenselijk om een flexibele schil van financiële experts in te richten. En dat terwijl Fokker een prachtige carrièrestart biedt, zeker ook voor financials. Het inrichten van een flexibele pool van financials is een uitdaging die Fokker uitbesteedt aan USG Finance. Aan USG Finance de opdracht om de pool te creëren en tot volle bloei te laten komen.

De expertise

USG Finance biedt Fokker haar young professionals met een opleiding op hbo-/wo-niveau aan. Zij doen 1 à 2 jaar in verschillende financiële posities binnen Fokker ervaring op en draaien tegelijkertijd mee in het Traineeship of Young Professionalprogram van USG Finance. De young professional heeft met de begeleiding en ontwikkeling vanuit USG Finance en de diverse uitdagende opdrachten bij Fokker zo een vliegende start van zijn carrière.

Het resultaat

Sinds de start van deze constructie is er per jaar gemiddeld één professional van USG Finance in dienst getreden bij Fokker Aerostructures. Door onze goede dienstverlening bij Fokker Aerostructures krijgen we inmiddels ook vanuit andere Fokker-onderdelen (Elmo, Services) structureel aanvragen voor uiteenlopende interim-posities in finance. Op het hoogtepunt in 2012 waren er 13 finance professionals van USG Finance werkzaam op opdrachten bij Fokker.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten