Rapportage uit meerdere bronnen integreren in de planning-en-controlcyclus

Uitdaging
Een organisatie in verlichting heeft een facilitymanagementsysteem met hieraan gekoppeld een onoverzichtelijke, bewerkelijke en dus foutgevoelige Excel-rapportage voor financiële verantwoording. Het bedrijf stapt over op een nieuw facilitymanagementsysteem vanwege betere functionaliteit. Aan USG Finance de vraag om een nieuwe Excel-rapportage te ontwikkelen, te implementeren en de oplossing vervolgens over te dragen aan degene die ermee gaat werken; een medewerker met beperkte kennis van Excel.

Oplossing
USG Finance zet een finance professional in met ruime expertise in Business Intelligence. Deze expert adviseert en implementeert Microsoft Excel PowerPivot. Deze rapportagetool heeft een apart PowerPivot-venster, dat de mogelijkheid biedt om verschillende tabellen te verzamelen en aan elkaar te relateren. Het reguliere Excel-venster bevat een draaitabelfunctionaliteit, die op basis van de aangebrachte relaties alle tabellen weergeeft in één tabel en één grafiek. Het bijwerken van de tabellen is eenvoudig, net zoals het presenteren van een andere periode. De finance professional onderzoekt bovendien wat er daadwerkelijk met de rapportage gebeurt, zodat hij deze nog beter kan laten aansluiten bij de doelgroep.

Resultaat
Onze Business Intelligence expert bouwt de rapportage in Microsoft Excel PowerPivot. De draaitabel zorgt voor een overzichtelijke rapportage die eenvoudig te bedienen is én naadloos aansluit bij de planning-en-controlcyclus van de organisatie. De overdracht aan de vaste medewerker verloopt eenvoudig dankzij een heldere werkinstructie. Onderhoud plegen is niet meer nodig. Onze finance professional zorgt voor goede afstemming op het nieuwe facilitymanagementsysteem en draagt de geïmplementeerde rapportagetool daarmee volgens plan over aan de opdrachtgever.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten