Beeld bij Business Director Alex Buis: Plattelandsman

Alex Buis, Business Director bij USG Finance

Beeld bij Business Director Alex Buis: Plattelandsman

Plattelandsman

Als je hem thuis op het land bezig ziet, zou je denken dat hij is geboren en getogen op de boerderij. Maar niets is minder waar. Alex woonde zijn hele leven in de stad en koos pas twee jaar geleden voor een bestaan op het platteland. Sindsdien woont hij samen met zijn vrouw en twee kinderen in een gehucht vlak bij Apeldoorn, midden tussen de weilanden en bossen. Ook hun vijf paarden, pony en kippen hebben hier alle ruimte. “Mijn vrouw is op professioneel niveau bezig met paarden en ik help haar daarbij”, vertelt hij. In zijn vrije tijd is Alex dan ook veel op het land te vinden. Al vergeet hij zeker niet te genieten van alles wat hij heeft. “Als ik ’s avonds thuiskom van het werk, trek ik eerst een flesje wijn open. Lekker even samen de dag doornemen, uitkijkend over de weide en onze paarden. Dat is voor mij echt genieten.”

Levensgenieter

Ook op het werk doet Alex zijn reputatie van levensgenieter eer aan. Het is aan hem te danken dat iedere vrijdagmiddag de witte wijn koud ligt. “Ook dat hoort bij het onderhouden van contacten”, lacht hij. Alex is iemand die werkt vanuit de relatie. “Ik ben ervan overtuigd dat een goede vertrouwensband de basis is voor succes. Op basis van een vakinhoudelijke achtergrond meedenken met opdrachtgevers en oplossingen aanreiken, dat is mijn kracht.” Om te ontspannen gaat hij graag samen met het gezin met de caravan op vakantie. En hobby’s? Die concentreren zich vooral om het huis. Tot een paar jaar geleden ging hij nog wel eens hardlopen, maar met al die hectaren land is dat voor zijn conditie niet meer nodig. En ook zijn passie voor auto’s heeft onder de verhuizing geleden. “Ik blijf gek op mooie auto’s, maar heb er gewoon niet zo veel tijd meer voor.” Zou dat het zijn? Of zijn de interesses wat verschoven sinds hij op het platteland woont? “Misschien is dat het wel”, geeft hij toe. “Want geloof het of niet: in plaats van een nieuwe auto heb ik laatst een trekker gekocht!”

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten