Beeld bij Finance Professional Dennis Eltink: 'Van besluiteloos naar vastberadenheid in amper drie jaar'

Dennis Eltink, Finance Professional bij USG Finance

Beeld bij Finance Professional Dennis Eltink: 'Van besluiteloos naar vastberadenheid in amper drie jaar'

Dennis Eltink is een van de jonge talenten uit de eigen gelederen van USG Finance. Een gemotiveerde en zelfbewuste jongen die alles in zich heeft om uit te groeien tot een topper in finance. En dat is precies wat hij wil. Want hoewel Dennis pas 24 jaar is, heeft hij zijn doel heel helder voor ogen: een positie in het financieel management van een grote industriële onderneming. Werken bij USG Finance is volgens hem dé manier om daar te komen. “Hier krijg je de kans om veel verschillende bedrijven van binnen te bekijken, allerlei functies te bekleden en een uitgebreid netwerk op te bouwen.” 

 

Zo vastberaden als Dennis nu is over zijn carrière, zo besluiteloos was hij enkele jaren geleden, na het afronden van de studie bedrijfseconomie. Werd het doorstuderen? Een baan zoeken? Of tijd maken voor zijn grote passie: reizen? Enigszins verloren dwaalde hij begin 2008 rond over het Spits Careerevent, toen hij aan de praat raakte met iemand van USG Finance. “We hadden een leuk gesprek. Niet lang daarna zat ik met de recruiters van USG Finance om de tafel en amper twee maanden later startte ik als trainee. Ineens was het gedaan met de onzekerheid. Ik voelde gewoon dat dit een goede keus was.” Dennis blikt tevreden terug op zijn traineeship. “Er ging veel aandacht uit naar persoonlijke ontwikkeling. Je leerde bijvoorbeeld gesprekken voeren, omgaan met stress en jezelf presenteren; heel waardevol. En ondertussen werkte je aan een opdracht bij een klant.” 

 

Dennis vervulde zijn eerste opdracht bij Fokker Aerostructures, waar hij zich in een projectgroep toelegde op de ontwikkeling van een calculatiemodel voor het uitbrengen van offertes. Een klus die hij met succes afrondde. Toen direct daarna de financieel programmacontroller met zwangerschapsverlof ging, kreeg Dennis de kans om zich op die positie te bewijzen. Ook na haar terugkomst was Dennis nog niet klaar bij Fokker Aerostructures. Door enkele interne verschuivingen kon hij aan de slag als assistent-controller van de unit Design & Industrialisatie en als controller van de unit Research & Development. In juni 2010 liep de opdracht af en greep Dennis zijn kans om bij USG Finance een balletje op te gooien over een sabbatical. En zo ging een langgekoesterde wens in vervulling: een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. 

 

Hij nam zijn tijd, trok maanden door Australië, verkende Nieuw-Zeeland per camper en pikte tot slot nog een weekje Taiwan mee. Het was een heerlijke tijd. In november keerde hij terug naar Nederland en begin januari stortte Dennis zich vol overgave op een opdracht bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Assen, waar hij de functie van finance analist vervult. Een bewuste keuze voor opnieuw een industriële onderneming, want daar ligt zijn hart. En hoe zit het dan met die reislust? Gewoon onderdrukken? “Voorlopig wel, maar op de lange termijn zie ik genoeg mogelijkheden. Want wie deel uitmaakt van het financieel management van een internationale industriële onderneming, moet sowieso veel reizen, toch?”

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten