Beeld bij Finance Professional Khadija Nouar: 'Als ik de ruimte krijg, ben ik op mijn best'

Khadija Nouar, Finance Professional bij USG Finance

Beeld bij Finance Professional Khadija Nouar: 'Als ik de ruimte krijg, ben ik op mijn best'

Als we haar spreken, is ze net terug van een reis door Marokko. Khadija Nouar trok ruim drie weken door het geboorteland van haar vader. Hoewel haar naam anders doet vermoeden, was dit haar eerste kennismaking met het Noord-Afrikaanse land. “Ik ben in Nederland geboren. Mijn vader overleed toen ik zes maanden oud was, dus hem heb ik eigenlijk niet gekend”, vertelt ze. “Ik ben Nederlands opgevoed, spreek geen Arabisch en ken mijn Marokkaanse familie niet. Maar op een bepaalde leeftijd word je benieuwd naar je roots.” En dus trok Khadija de stoute schoenen aan en vertrok ze in haar eentje naar Marokko. Dat typeert haar. “Ik ben graag onder de mensen, maar ik ben ook erg zelfstandig.”

 

Die zelfstandigheid legt ze ook in haar werk aan de dag. Khadija vervulde in 2007 haar afstudeerstage bij USG Finance en vormt sindsdien een waardevolle kracht binnen de ploeg. Wie Khadija de ruimte geeft, haalt het beste in haar naar boven. Dat werd vooral duidelijk tijdens haar laatste klus, voor ING Investment Management. “Als medewerker financial accounting had ik aanvankelijk een relatief eenvoudige functie, maar al snel kreeg ik er allerlei taken bij. Gewoon omdat ik liet zien wat ik in huis heb. Uiteindelijk was ik verantwoordelijk voor het impairment process en verzorgde ik de rapportages richting de directie. Heerlijk om zo te groeien in je werk.”

 

Inmiddels is Khadija gestart met een opdracht bij VolkerWessels. Naast de administratie van de 35 werkmaatschappijen, heeft ze de taak om een flinke opschonings- en verbeterslag te maken. “Samen met een collega van USG Finance ga ik achterstallig onderhoud wegwerken, processen opnieuw beschrijven en andere verbeteringen doorvoeren.” Een opdracht waaraan Khadija haar eigen draai kan geven. En juist dat spreekt haar aan. Ze houdt van hard werken en gaat uitdagingen niet uit de weg. Dat blijkt ook uit haar toekomstplannen, die ze niet onder stoelen of banken steekt. Khadija wil namelijk ooit haar eigen loungebar openen. “Maar dat is later, hè”, lacht ze. “Ik wil nog een hele tijd voor USG Finance werken. Het is ontzettend interessant om al die bedrijven zo goed te leren kennen. Hier kan ik nog zo veel leren! Ik weet zeker dat ik daar alleen maar profijt van heb, nu én in de toekomst.”

 

Wat de toekomst precies brengt, blijft moeilijk te zeggen. Zeker na haar reis door Marokko. In Casablanca, op het plein voor de op een na grootste moskee ter wereld, ontmoette Khadija namelijk haar grote liefde. “Hij was buiten foto’s aan het maken en we raakten aan de praat”, vertelt ze. “Het klikte meteen. We zijn afzonderlijk verder gereisd, maar we wisselden wel telefoonnummers uit. Later zocht ik hem op in zijn woonplaats, een dorp in de buurt van Rabat. Zijn familie ontving me heel gastvrij en ik ben er uiteindelijk een week gebleven. Een heel intense ervaring, al helemaal omdat de ramadan net was begonnen. Ik vind het heel bijzonder dat ik nu het echte Marokkaanse leven heb leren kennen. En veel belangrijker nog: mijn vriend. We willen elkaar snel terugzien, dus ik ben al aan het kijken wanneer ik het vliegtuig weer kan pakken.”

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten