Beeld bij Freelancer Gerard Sproncken

Via USG Finance Professionals als CFO bij NXP Software

Beeld bij Freelancer Gerard Sproncken

De markt van mobiele software verandert snel. NXP Software beraadt zich daarom op de positionering voor de toekomst om de wereld van geluids- en beeldweergave te  veroveren. In deze ontdekkingstocht ligt een bedrijfsovername of fusie voor de hand. Maar een gedegen fundament voor een internationale en zelfstandige onderneming  heeft bedrijfseconomisch en juridisch nogal wat voeten in de aarde. Hoe pakt NXP Software dit aan? Daarvoor schakelde de organisatie de expertise in van freelancer Gerard Sproncken, specialist in onder andere verzelfstandigings- en M&A-trajecten.

04.00 uur De wekker gaat. Ingrid en onze drie kinderen zijn nog in dromenland. Ik vertrek richting Barcelona voor het Mobile World Congress (MWC). De reis staat in het teken van eerste kennismakingen. Met de business, de collega’s én een onderneming die NXP Software op het oog heeft.

07.00 uur Take-off. Tijdens de vlucht lees ik de valuation reports van een overnamekandidaat. Daarnaast neem ik ter voorbereiding wat interne stukken door van de algemeen directeur en mijn voorganger. Allemaal over de administratieve en organisatorische ontvlechting. ‘El desayuno’ aan boord; dat smaakt ‘muy bueno’.

09.00 uur In het hotel aangekomen ben ik nog net op tijd voor de briefing van een collega MT-lid. Welke klanten bezoeken ons tijdens het MWC? Welke meetings lopen? Wie neemt deel aan wat? Welke kansen liggen er?

10.00 uur Dan met de scooter richting de Fira Montjuic. Na een bezoek aan onze eigen stand, loop ik tussen de vele nieuwkomers aan het front. Apple is wederom de grote afwezige. Samsung steelt de show met zijn Galaxy Note. De wereld van mobiles en telecom gaat weer een beetje meer open voor mij.

12.00 uur Meeting met een overnamekandidaat en zijn adviseurs. Achter in de stand bespreken we in een aparte ruimte de randvoorwaarden rondom de voorgenomen M&A-deal.

14.00 uur Telefonisch contact met NXP HQ over de fiscale en vennootschappelijke structuren rondom een mogelijke acquisitie.

16.30 uur Bellen met controller Tim om het concept van de maandrapportage te bespreken. Business as usual. Routines lopen door, dus we bespreken de balans, forecast, resultaten en risks en opportunities. In overleg met de algemeen directeur bepalen we de eindrapportages richting HQ. Ondertussen demonstreren mijn collega’s bij de stand onze nieuwste software aan de klanten.

19.00 uur Op een aantal salesmensen na, treft iedereen elkaar voor een biertje. Daarna vertrekken we naar het restaurant waar we voldoende gelegenheid vinden voor nog een drankje. Ook maken we de balans van de dag op. Barcelona - en in het bijzonder Las Ramblas - bruist.

22.00 uur Na het diner volgen er afterparty’s, georganiseerd door de grote spelers in het veld. Voldoende gelegenheid tot netwerken. Ik bel ook nog even met het thuisfront.

02.30 uur 24 uur zitten er bijna op als ik mijn bed vind. Wat een dag! Over drie uurtjes sta ik op voor mijn weg naar huis en dan door naar…

Naam: Gerard Sproncken
Geboren: 27 april 1966
Freelancer sinds: 1998
Specialismen: M&A, business recovery, projectmanagement & control, business control. Sinds 2004 parttime docent aan de RC-opleiding Maastricht University

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten