Beeld bij Senior Finance Professional Terry Bakker: 'De afwisseling in activiteiten geeft mij enorm veel energie'

Terry Bakker, Senior Finance Professional bij USG Finance

Beeld bij Senior Finance Professional Terry Bakker: 'De afwisseling in activiteiten geeft mij enorm veel energie'

In bepaalde kringen is hij bekend als DJ Lucha, anderen herinneren zich hem als twintigvoudig Nederlands kampioen worstelen. En dan hebben we het nog niet eens over zijn jarenlange loopbaan bij USG Finance, de vele dansfeesten die hij organiseert en zijn schaatspassie. Terry Bakker is een duizendpoot. Hij werkt vier dagen per week als interim financial en is bezig aan zijn tiende jaar in dienst van USG Finance. De vijfde dag is voor zijn feestproductiebedrijf Backwards Productions. Net zoals de avonden en de weekenden. Een uit de hand gelopen hobby, ontstaan vanuit zijn liefde voor muziek. Jarenlang vermaakte Terry als DJ Lucha de dansende massa, maar de feesten waarop hij zijn kunsten vertoonde, waren niet altijd even strak georganiseerd. Hij zag verbetermogelijkheden, zeker omdat hij hobbymatig al de nodige ervaring had opgedaan als organisator van feesten. Van het een kwam het ander, en zo stond Terry ineens aan de basis van grote commerciële dansevenementen. Over het hoogtepunt hoeft hij niet lang na te denken. “Een feest voor negenhonderd mensen, dat binnen twee dagen was uitverkocht!”

 

Na zijn opleiding aan de HEAO werkte Terry vijftien jaar voor Randstad. Een baan die hij combineerde met topsport, want hij zat in het olympisch worstelteam voor de Spelen van 1992 in Barcelona. Door een samenloop van omstandigheden gingen de Spelen aan zijn neus voorbij. Ondanks het feit dat hij in 1989 de nummer tien van de wereld was. Hij gaf de sport op, stortte zich weer op zijn carrière en kwam in 2000 in dienst van USG Finance. “Sindsdien heb ik de meest uiteenlopende opdrachten voor tal van organisaties uitgevoerd”, vertelt hij. “Wat mij het meest ligt? Reporting en het opzetten van nieuwe processen. Ik presteer goed onder druk. Een opdracht die me altijd zal bijblijven, is die voor LeasePlan. In de anderhalf jaar dat ik daar actief was, kwam er een nieuw systeem, fuseerden drie bedrijven met elkaar, maakte de organisatie zich los van ABN AMRO én was er een managementwisseling. Ondertussen had ik 23 mensen onder mijn hoede en moest ik ervoor zorgen dat de complete financiële administratie ‘schoon’ werd opgeleverd. Een hectische, maar zeer enerverende tijd.”

 

Inmiddels heeft Terry het sporten weer opgepakt. De schaatssport, welteverstaan. De reden: USG Finance. “Toen ik een jaar of vijftien was, schaatste ik samen met mijn vader veel op de sloten in de omgeving. Ik was de sport uit het oog verloren, totdat ik vanuit USG Finance naar Thialf ging. Het begon meteen weer te kriebelen! Ik heb onlangs nieuwe klapschaatsen gekocht en ben behoorlijk gaan trainen. Eind maart deed ik nog mee aan de Bedrijven Ploegenachtervolging.”

 

Met zijn tien dienstjaren, is Terry de nestor bij USG Finance. “Het mooie van dit werk is dat je steeds analytischer wordt. Je krijgt almaar meer affiniteit met financieel-administratieve processen en bent steeds waardevoller. Daarnaast spreekt de sociale betrokkenheid mij erg aan. De organisatie is veel gegroeid in tien jaar tijd, maar het gevoel is hetzelfde gebleven. Ik weet nog dat ik mijn tweede sollicitatiegesprek met René voerde bij McDonalds, onder het genot van een Big Mac. Dat zal nu niet meer gebeuren, maar de prettige, informele sfeer is er nog altijd.”

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten