College van Zorgverzekeraars: “Jonge en leergierige professionals passen perfect bij ons profiel”

Het College voor zorgverzekeringen of CVZ (Vanaf 2014 Zorginstituut Nederland) heeft een heuse ‘Controlkamer’. Want waar anderhalf jaar geleden één businesscontroller van Control begon bij CVZ, lopen er nu zes interim professionals rond. Nu vanuit USG Finance Professionals natuurlijk. Het jonge projectteam draait volop mee op de financiële afdeling van Stephanie Dransfeld, CFO bij CVZ. “Hun vakinhoudelijke kennis, interesse en enthousiaste houding komen uitstekend van pas binnen onze complexe overheidsorganisatie.”

College van Zorgverzekeraars: “Jonge en leergierige professionals passen perfect bij ons profiel”

CVZ is de advies- en uitvoeringsorganisatie voor zorgverzekeringen.Naast advisering over de inhoud van de wettelijke verzekerde zorg en het stimuleren van de verbetering van de zorgkwaliteit, verdeelt het CVZ ook de premiegelden onder alle zorgverzekeraars. Ook draagt de organisatie de wettelijke taak voor de uitvoering van bijzondere regelingen, zoals wanbetalers, onverzekerden en (gepensioneerde) Nederlandse burgers in het buitenland. Hiervoor telt het CVZ rond vierhonderd medewerkers met een financiële afdeling, fonds- en concerncontrol, met veertig medewerkers in vaste dienst.

Betrokkenheid

“Onze missie om mensen te verzekeren van goede zorg vraagt veel verantwoordelijkheidsgevoel”, aldus Stephanie Dransfeld. “Als overheidsinstantie hebben wij een unieke positie tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport enerzijds en burgers, zorgaanbieders, verzekeraars en de maatschappij als geheel anderzijds. Bij ons móet je daarom beschikken over een flinke dosis betrokkenheid; ook als externe finance professional. De mensen van USG Finance lijken  die betrokken houding van nature te hebben. Onze zes externe financials hebben hun opdracht snel en met veel enthousiasme opgepakt. Met als doel er ook méér uit te halen. Hun verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid en aanpassingsvermogen zijn prachtig om te zien.”

Profiel dat past

Volgens Stephanie Dransfeld zijn de mensen van USG Finance herkenbaar, omdat het een bepaald type professional betreft. “Zet een paar interims op een rijtje en je ziet zo wie er van USG Finance zijn. Ze lijken haast familie van elkaar. Dat komt omdat ze goed op elkaar inspelen en in de regel goed openstaan voor kritiek. Ze gaan helemaal op in hun werk en duiken er vol ambitie in. Wat heb ik geleerd? Wat wordt van mij verwacht? En wat kan ik nog meer doen? Ze hebben er veel zin en plezier in. Die leergierige houding is heel waardevol en past prima bij ons profiel.”

Net dat beetje extra

De CFO van CVZ denkt dat de open instelling van de jonge professionals te danken is aan hun uitgebreide scholing bij USG Finance. “Intern volgen ze allemaal een traineeship met inhoudelijke cursussen en persoonlijke training en coaching. Ik zie dat als een enorm pluspunt. USG Finance zorgt ervoor dat wij beschikken over finance professionals die zwaardere functies aankunnen én zich daarin blijven ontwikkelen.” Volgens Stephanie Dransfeld is het te merken dat USG Finance een strenge selectie hanteert tijdens de sollicitatieprocedure en veel aandacht besteedt aan het juiste profiel. “Ik ga altijd voor de beste kandidaat. Dat is niet zozeer degene met de meeste financiële expertise. Persoonlijk talent,  motivatie en teamspirit zijn zeker zo belangrijk. Competenties op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden horen daar ook bij. Dat ‘totaalpakket’ is wat ik zoek en verwacht van de mensen van USG Finance: externen met net dat beetje extra. En dat krijgen we dan ook. USG Finance voelt goed aan wat voor profiel wij zoeken.”

Bouwer

Stephanie Dransfeld is via het onderwijs, een gemeentelijke instelling en twintig jaar brede ervaring in de financiële sector bij het CVZ terecht gekomen. “Ik startte in een auditfunctie, maar ben toen bewust richting controlling gegaan. Je bereikt veel meer als je zelf invloed kan uitoefenen om veranderingen door te voeren en de koers kan bepalen. Ik ben nu eenmaal een echte bouwer. Dat is ook mijn dagelijkse doel. Ik wil mijn collega’s goed begeleiden, zodat we samen de missie van onze organisatie verwezenlijken. “Van goede zorg verzekerd”: wij houden de burger aan zijn verzekeringsplicht en bevorderen kwalitatief goede zorg”.

Reactie op bezuinigingen

De maatschappij verandert, net als de visie op zorg en de bijbehorende wetten en regelingen. CVZ draagt als overheidsinstantie de verantwoordelijkheid tijdig en flexibel te anticiperen op al deze ontwikkelingen. “Daarbij is een grote rol weggelegd voor onze fonds- en concerncontrollers”, zegt Stephanie Dransfeld. “Want ook dit jaar treffen de bezuinigingen de zorg met een bekorting van 1,6 miljard. Fondscontrol toetst en analyseert de kostenontwikkelingen in de zorgsector; concerncontrol richt zich op onze eigen uitvoeringskosten: waar kunnen we efficiënter werken en onze klanten toch goed bedienen? Kijk bijvoorbeeld naar onze telefonische bereikbaarheid. Misschien zijn er manieren om met minder inspanning toch goed bereikbaar te blijven. Die kansen moeten we onderzoeken.”

Volop kansen

Sinds Control deel uitmaakt van USG People ontstaan er voor alle betrokkenen nieuwe kansen. “Ik ben blij dat ik ook in de toekomst bij USG Finance terecht kan voor interim finance professionals. Maar nu ze onderdeel uitmaken van USG  People, zie ik ook mogelijkheden om ons te helpen aan andere flexibele krachten en specialisten. De kans is groter dat je de beste oplossing vindt als je bij een groep aanklopt die je behoefte goed weet te vertalen. Bijvoorbeeld wanneer je iemand nodig hebt met veel verstand van technische tools. Of juist de extra handen zoekt op momenten dat de post binnenstroomt en de telefoon blijft rinkelen. Dan is er hier veel behoefte aan gekwalificeerd personeel dat veel werk verzet. Het blijft voor ons lastig om deze functies op korte termijn in te vullen: snel schakelen en flexibiliteit zijn bij ons extra belangrijk. Daarom kan USG People ongetwijfeld veel voor ons betekenen.”

Nieuwe naam

Daarnaast ziet de CFO nog andere voordelen van de overname. “Ik ben als leidinggevende verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze financiële processen en mijn mensen. Dat CVZ daarbij een beroep kan doen op een vertrouwde partner die nu een geheel vormt met diverse andere expertises, biedt ons alleen maar meer keuze”, aldus Stephanie Dransfeld. De CFO is daarnaast zeer te spreken over de naamsverandering naar USG Finance Professionals. “Vanzelfsprekend is de grotere bekendheid met USG als merk mooi meegenomen. Maar als klant profiteren wij voornamelijk van de verbreding van het dienstenpakket. Zo is de kans nu eenmaal groter dat ik voor elke opdracht de meest geschikte persoon vind.”

Professionals met ‘totaalpakket’

Wat maakt iemand tot een specialist in finance? Wanneer past het profiel van een professional bij dat van een opdrachtgever? Wat maakt iemand tot de beste kandidaat? Als CFO van CVZ heeft Stephanie Dransfeld daar een helder antwoord op: “Vanzelfsprekend zijn de basics in finance van cruciaal belang. Minstens zo belangrijk vind ik echter de talenten daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan presentatievaardigheden of kwaliteiten rondom samenwerking en klantcontact. Je ziet vaak dat financials daar minder in geschoold zijn, maar dat geldt allerminst voor de mensen van USG Finance. Zij beschikken over het ‘totaalpakket’ van vaardigheden dat een vereiste is in verantwoordelijke financiële functies. Die taak moet je met zorg kunnen dragen. Een goede finance professional is daarom iemand met liefde voor zijn vak en zijn organisatie. Iemand die goed om zich heen kijkt, innoverende ideeën heeft en deze bespreekt en waar mogelijk ook invoert; dus meer doet dan zijn eigen werk en er juist alles uithaalt. Die betrokkenheid en drive typeren wat mij betreft dé professional.”

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten