Hubert Vanhoe over USG Professionals: nieuwe belofte, eenduidige namen, veel vertrouwen

‘Uniting Expertise, Accelerating Ambitions.’ Met die belofte gaat USG Professionals voortaan door het leven. Een nieuwe slogan die past bij de aangescherpte strategie en de ambitieuze doelstellingen binnen Europa. Een strategie waar Control – nu USG Finance Professionals – al naadloos in past. Hubert Vanhoe, COO van USG People, is vol vertrouwen. “Wij zijn klaar voor de toekomst.”

Hubert Vanhoe over USG Professionals: nieuwe belofte, eenduidige namen, veel vertrouwen

Al voor de acquisitie van financespecialist Control, was er een kanteling gaande bij USG People. “Van origine sturen wij onze organisatie aan op landniveau”, vertelt Hubert Vanhoe, Chief Operating Officer. “Daardoor gaat er heel veel aandacht uit naar divisies die draaien op grote volumes, met name de uitzendtak. Te veel soms. Zij zuigen de aandacht weg van onze Professionalsdivisie. En dat terwijl híer juist enorme groeikansen liggen. Daarom hebben we begin 2012 besloten tot aansturing op merken en divisies.”

Eenduidige namen

“Voor USG Professionals liggen er stevige groeiambities”, vervolgt Vanhoe. “De nieuwe manier van aansturing helpt die te verwezenlijken. De volgende stap is de verdere uitrol van onze Professionals-merken in landen buiten Nederland en  België, namelijk Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dat gaat natuurlijk het snelst met eenduidige namen en een duidelijke internationale boodschap. Herkenbaarheid is van cruciaal belang, zeker ook met het oog op cross-selling. Daarom hebben we ervoor gekozen om alle merknamen onder USG Professionals in dezelfde lijn te brengen. USG Innotiv is nu bijvoorbeeld USG Engineering Professionals en USG ICT Professionals. En Control heet voortaan USG Finance Professionals.”

Krachtige belofte

Op 1 mei is de ‘big bang’. Via een campagne maakt USG Professionals de veranderingen bekend bij opdrachtgevers en relaties. De nieuwe centrale belofte ‘Uniting Expertise, Accelerating Ambitions’ staat daarbij centraal. Maar wat betekent die precies? “USG People helpt opdrachtgevers én professionals om versneld hun ambities waar te maken”, antwoordt Vanhoe. “Uniting Expertise zegt hóe we dat doen. Door experts bij experts te brengen. Oftewel: bij ons vind je mensen met veel kennis en ervaring in hun vakgebied, die de taal van de klant spreken en weten wat er speelt. Dat geldt uiteraard voor de professionals die opdrachten uitvoeren, maar ook voor het accountmanagement. 80% van de mensen achter de  schermen heeft diezelfde vakinhoudelijke basis, ofwel door opleiding ofwel door ervaring.”

Geen eenrichtingsverkeer

Die vakinhoudelijke basis ziet Vanhoe ook duidelijk terug bij Control, of beter: USG Finance Professionals. “Voor ons is dit niet zomaar een nieuw bedrijf in de rij van dochterondernemingen. Integendeel, het is een bedrijf dat al van nature past bij onze nieuwe belofte. Als je kijkt naar het vakinhoudelijke en professionele karakter, gaat Control vrijwel naadloos op in onze nieuwe profilering. We kunnen er zelfs veel van leren. Ik kijk bijvoorbeeld met bewondering naar de wijze waarop zij hun opleidingen en doorgroeimogelijkheden voor professionals vormgeven. Kortom: als het gaat om strategie en profilering hebben we daadwerkelijk wat aan elkaar. Dit is geen eenrichtingsverkeer.”

Werk naar de mensen

Voor de komende jaren staat er stevige groei op het programma bij USG Professionals. In de eerste plaats door de uitrol van de zeven specialismen – Finance; Legal; HR; ICT; Engineering; Health & Life Sciences; en Marketing, Communication & Sales – buiten Nederland en België. Maar ook dicht bij huis zijn de ambities niet van de lucht. Vanhoe heeft er veel vertrouwen in. “In Europa is een groeiend tekort aan hoogopgeleiden. Wij kunnen dat gat opvullen. Om daarin succesvol te zijn, moeten we extra interessant zijn voor talent. Daarom denken we ook op dat gebied een stap vooruit. In plaats van alleen maar mensen naar werk brengen, gaan we het werk ook naar de mensen brengen. Ik doel daarmee op business process outsourcing. Er zijn legio experts die inhoudelijke variatie interessant vinden, maar niet elk halfjaar van werkplek willen veranderen. Ook die professionals willen wij aan ons binden. Dat betekent dat we minder bij de opdrachtgever in huis zitten en het dus nóg meer om resultaat gaat, en minder om uren. En dat is prima. Want zeg nou zelf: als je roept dat je de beste creditcontrollers hebt, dan moet je ook niet bang zijn om afgerekend te worden op de kwaliteit van de output. En dat zijn we ook niet. Er komt dus een nieuw businessmodel dat complementair is aan wat we al jaren doen. Dat gaat niet van vandaag op morgen, maar we zetten daar wel de juiste stappen voor. Zo bieden we maximale flexibiliteit aan opdrachtgevers én aan professionals. En zo versnellen wij ook onze eigen ambities.”

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten