Ondersteuning op maat

Joyce Schoenmaeckers van ABN AMRO Hypotheken over USG Finance.

Binnen de afdeling Accounting & Reporting vindt de financiële administratie van de hypotheken van ABN AMRO plaats. In de financiële administratie komen alle hypotheek gerelateerde mutaties, zoals interestopbrengsten, kosten en voorzieningen tot uitdrukking. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor reporting: dit houdt in dat de hypotheekcijfers gerapporteerd worden aan het hoofdkantoor ten behoeve van consolidatie, de toezichthouders en institutionele beleggers.


Het belangrijkste doel van de afdeling is tijdig en juist de hypotheekcijfers te rapporteren aan de diverse stakeholders. De finance professionals van USG Finance dragen hier aan bij en zijn ook bij diverse eerdere projecten binnen Hypotheken betrokken geweest.

Van eind 2013 tot eind 2014 liep het project Rekeningbeheer. Er moest meer zicht komen op de openstaande saldi op balansrekeningen. Door diverse fusies is dit een nogal complexe omgeving. Er was dan ook behoefte aan medewerkers met een degelijke accountancy achtergrond, die bovendien snel de financiële keten konden doorzien. USG Finance heeft deze opdracht aangenomen met resultaatafspraken.
En resultaat was er: de control statements zijn tijdig opgeleverd, waardoor meer inzicht in de balans is gecreëerd.

Een andere inzet van USG Finance, van november 2014 tot eind vorig jaar, kwam voort uit een reorganisatie. Door de voortgaande automatisering zocht de afdeling meer analyserende dan uitvoerende financial professionals. De vacatures zijn ad interim door acht financials van USG Finance ingevuld, zodat de jaarafsluiting geborgd was. We hebben de strakke deadlines van de afsluiting samen gehaald: een prestatie om trots op te zijn, zeker gezien de korte inwerktijd en het grote belang van hypotheken binnen ABN AMRO. De resultaatgerichte mindset van de interim financials en hun bereidheid om procesverbeteringen aan te geven en te implementeren, hebben daar een grote rol bij gespeeld. 

USG Finance is zo ongeveer de preferred supplier van de afdeling. Als bank zal ABN AMRO natuurlijk altijd kritisch naar prijs en kwaliteit blijven kijken. Maar de samenwerking is bijzonder goed, bijna als business partners. USG Finance denkt mee, weet precies welke profielen we zoeken en ook op wie we beslist niet zitten te wachten. Daar ben ik heel tevreden over.”

Neem contact op met Dennis de Goeij, indien je meer informatie wilt over de mogelijkheden die USG Finance aan uw organisatie kan bieden. Hij staat je graag te woord via dennis.degoeij@usgfinance.nl of 06 52 05 73 12.

 
Joyce Schoenmaeckers

Manager Accounting & Reporting
ABN AMRO Hypotheken

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten