USG Finance organiseert succesvolle masterclass Beroepsethiek

Twintig Registeraccountants meldden zich 12 november jl. op de 19e verdieping van het hoofdkantoor van USG People in Almere.

Daar namen zij in de boardroom, deel aan de training Beroepethiek voor Accountants in business, georganiseerd door USG Finance.

Onder het genot van een lunch en een wijds uitzicht over de Hollandse polder werd er door de deelnemers onderling kennisgemaakt. Om het delen van persoonlijke ethische kwesties te vergemakkelijken en een open vertrouwelijke setting te creëren werd er lang stil gestaan bij de kennismakingsronde en werden de verwachtingen van de training uitgesproken.

Naast het feit dat de Accountants in business het verplichte curriculum moesten doorlopen voor de nodige PE punten, waren veel deelnemers nieuwsgierig naar de ethiekervaringen van vakgenoten. Sommige brachten een eigen casus in de training in, anderen vertelde dat ze zelf weinig ethische vraagstukken tegenkwamen, maar benieuwd zijn waar dat aan ligt.

Het samenbrengen van een diverse groep van Accountants in business, leverde een boeiende dag op. ’s Avonds vertrokken de deelnemers niet met lege handen naar huis: naast de 8 PE punten die de training oplevert, kreeg men een praktische vertaling en reflectieopdrachten mee voor toepassing in de eigen praktijk. Uiteraard werden de contactgegevens uitgewisseld om op een later tijdstip nog eens van gedachte te wisselen, over ethiek, of over een ander financieel thema dat ons vakgebied beheerst.

Een aantal reacties van deelnemers:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten