Verslag: Controller moet feest in goede banen leiden

‘Er komt een onwaarschijnlijk feest aan’. 

Dagvoorzitter Jeroen Smit heeft volkomen gelijk. Dit jaar is de cm: Nationale Controllersdag namelijk éxtra bijzonder: want het is de 25e editie! Met zijn uitspraak doelt Smit echter ook op de aantrekkende economie. De rapporten zijn positief en uit alles blijkt dat ondernemers weer durven ondernemen. Waar de business meer ruimte denkt te zien om gas te geven, lopen controllers tegen nieuwe kansen en bedreigingen. Waar moet de ondernemende controller anno 2015 op letten?

De aanstaande economische prosperiteit is natuurlijk prachtig, maar brengt ook een belangrijke rol voor de controller met zich mee. Dagvoorzitter Jeroen Smit haalt een quote van Greenspan aan: ‘In tijden van voorspoed hebben mensen het onvoorstelbare vermogen om niet te denken dat dat overgaat.’ In essentie is dat natuurlijk dé eigenschap van ondernemers; zij kunnen immers alleen bestaan bij de gedachte dat er geen einde aan de voorspoed komt.

De ondernemende controller kan de business proactief helpen groeien; door met zijn kennis en kunde mee te denken, vooruit te kijken en plannen te maken. De geschiedenis leert echter wel dat de échte risico’s ontstaan wanneer iedereen op het gas trapt en de remfunctie ver te zoeken is. Smit adviseert de controller dan ook: ‘meedenken, maar ook spelbederver durven zijn’.

De experts van USG Finance gaven een parallelsessie over Big Data. Alex Buis, Executive Consultant en Eveline Selman, Big Data Consultant gaven antwoord op de vraag:

Hoe creëer je inzicht in de performance van je eigen finance afdeling? En hoe buig je het om van een bedreiging naar een kans? Bekijk de presentatie

Lees het volledige verslag van de dag en de presentaties van de diverse sprekers op de website.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten