De mensen achter USG Finance Profesionals

Accounting & Reporting bij Vroon: "Zonder wrijving geen glans"

Met meer dan een eeuw aan ervaring en een vloot van ruim 160 schepen navigeert Vroon behendig door de onstuimige markt van de internationale scheepvaart. Iedereen binnen de shipping company heeft inmiddels zeebenen en is daarmee bestand tegen de deining en het zware weer. Volgens Richard Geevers, Accounting & Reporting manager, heeft dit te maken met de traditionele waarden binnen Vroon. “Het vervoer van goederen over zee gaat ver terug in de geschiedenis”, vertelt Richard Geevers. “En hoewel kennis van wind en windrichting wat minder belangrijk is geworden in de business, blijft de kern van wat we doen gelijk: veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Lees verder

Hubert Vanhoe over USG Professionals: nieuwe belofte, eenduidige namen, veel vertrouwen

‘Uniting Expertise, Accelerating Ambitions.’ Met die belofte gaat USG Professionals voortaan door het leven. Een nieuwe slogan die past bij de aangescherpte strategie en de ambitieuze doelstellingen binnen Europa. Een strategie waar Control – nu USG Finance Professionals – al naadloos in past. Hubert Vanhoe, COO van USG People, is vol vertrouwen. “Wij zijn klaar voor de toekomst.”

Lees verder

College van Zorgverzekeraars: “Jonge en leergierige professionals passen perfect bij ons profiel”

Het College voor zorgverzekeringen of CVZ (Vanaf 2014 Zorginstituut Nederland) heeft een heuse ‘Controlkamer’. Want waar anderhalf jaar geleden één businesscontroller van Control begon bij CVZ, lopen er nu zes interim professionals rond. Nu vanuit USG Finance Professionals natuurlijk. Het jonge projectteam draait volop mee op de financiële afdeling van Stephanie Dransfeld, CFO bij CVZ. “Hun vakinhoudelijke kennis, interesse en enthousiaste houding komen uitstekend van pas binnen onze complexe overheidsorganisatie.”

Lees verder

VolkerWessels over focus “Focus vergt soms wat durf, maar het levert ontzettend veel op”

125 werkmaatschappijen en bijna 16.000 medewerkers; VolkerWessels is een van de grootste bouwconcerns van Nederland. Onder het motto ‘Samen bouwen aan wonen, werken en mobiliteit’ legt de multinational zich toe op een breed scala aan activiteiten; van woningbouw tot verkeerstechniek en van vastgoedontwikkeling tot installatietechniek. Die diversiteit vraagt om duidelijke focus. Jolanda Poots-Bijl, lid van de Raad van Bestuur en CFO, en financieel directeur Herbert de Jong geven hun visie op focus en de relatie tot finance. “Focus draait om doen waar je goed in bent.”

Lees verder

Een carriere bij KPN is allesbehalve vrijblijvend

In amper vijf jaar tijd bracht KPN zijn financiële organisatie terug van 1400 naar 780 mensen. Tegelijkertijd gingen de prestaties met sprongen vooruit. De hele verbeteringsslag maakt deel uit van het programma Best in Finance, dat uiteindelijk moet leiden tot een besparing van 100 miljoen euro. De drijvende krachten hierachter zijn CFO Carla Smits-Nusteling en de groep van financedirecteuren, die er heilig in geloven dat mensen het verschil maken. “Best in Finance bevindt zich qua tijdsplanning én behaalde besparingen ruim over de helft, maar puur om het geld gaat het allang niet meer. Het belangrijkste is dat we meer dan ooit in staat zijn om toptalent aan te trekken. En als de kwaliteit toeneemt, vliegen de kosten automatisch omlaag.”

Lees verder

Ketensturing stelt APG voor uitdagingen

Met een beheerd pensioenvermogen van zo’n 240 miljard euro is APG de grootste pensioenuitvoerder in Nederland en Europa. APG heeft de missie om haar klanten pensioendiensten, inclusief vermogensbeheer, te bieden tegen een acceptabele prijs. Ondanks een geografische spreiding van activiteiten, een divers productportfolio, meerdere bedrijfsketens en een scala aan juridische entiteiten, heeft de organisatie heel bewust gekozen voor ketensturing. En dat in een tijd waarin de ontwikkelingen binnen de organisatie elkaar in hoog tempo opvolgen. Hoe biedt het veranderende APG de complexiteit van ketensturing het hoofd? En wat zijn de gevolgen voor finance & control? Luuk Janssen, directeur Corporate Finance, Control & Riskmanagement, geeft uitleg.

Lees verder

TNT Express Benelux volledig KPI-gedreven

Dankzij TNT Express vinden wekelijks 4,4 miljoen documenten, pakjes, pallets en vrachtzendingen hun weg naar bestemmingen in meer dan 220 landen. Het is de ‘sure-we-can’-mentaliteit, in combinatie met het voortdurende streven naar verbetering, die de Europese marktleider op het gebied van business-to-business-expresdiensten zo sterk maakt. En onlosmakelijk daarmee verbonden: de KPI-gedrevenheid, waardoor alle verbeterpunten handen en voeten krijgen. Een gesprek met Rob van den Helder, managing director van TNT Express Benelux, over in control zijn, sturing geven en kansen in turbulente tijden.

Lees verder

Audit benadering volgens de Rabo Vastgoed Groep

Rabo Vastgoedgroep is de grootste integrale vastgoedonderneming in Nederland. De organisatie is in 2006 ontstaan door de overname van Bouwfonds door Rabobank en de samenvoeging van beider vastgoedactiviteiten. De toenmalige hoofddirectie wilde een stevige controlstructuur, volgens de three lines of defence, zoals bij Rabobank gebruikelijk is. Daarom werd eind 2007 Wijnand Braal binnengehaald als hoofd internal audit, een afdeling die hij nog helemaal moest opbouwen. ‘Ik ben eerst kennis gaan maken met de organisatie en ik heb overal uitgelegd wat er van een auditafdeling verwacht mag worden. Je kunt je voorstellen dat de FGH Bank (oud-Rabobank) daar een heel ander beeld bij had dan bijvoorbeeld de bouwontwikkelaars.’

Lees verder

Controller bij de Koninklijke Luchtmacht, bepaald geen alledaagse taak

Controller bij de Koninklijke Luchtmacht is bepaald geen alledaagse taak. Er wordt een complex en uniek product geleverd waarbij de tucht van de markt ontbreekt, in sommige uitzendgebieden de banksystemen niet of nauwelijks functioneren en onderhandelen over contracten aan de orde van de dag is. Kolonel drs. Paul Bomers RC en luitenant-kolonel drs. Leon Punt doen een boekje open over het werken als controller bij het Commando Luchtstrijdkrachten.

Lees verder

Drie bankiers over crisis, recessie en criteria voor bedrijfsfinanciering

Ruim een kwart van de Nederlandse ondernemers denkt de komende zes maanden problemen te krijgen met het verkrijgen van een nieuwe financiering, zo blijkt uit een begin februari door Deloitte gepubliceerd onderzoek. Daarom voelde Control een drietal bankiers aan de tand: hoe kijken zij nu zelf aan tegen de situatie? Wij spraken met Arthur van Midden, directeur Sales Nederland van SNS Property Finance, Diederick van Mierlo, Hoofd Credits NL van ABN AMRO en Ruurd Verdam, directeur Strategie van Friesland Bank.

Lees verder

Finance Director Koninklijke FrieslandCampina over leiderschap

Mensen in beweging brengen, ze aanspreken op hun verantwoordelijkheden en niet terugdeinzen voor ingrijpende beslissingen; dat is de kern van leiderschap volgens Lucas Faase, Finance Director Cheese Specialties bij Koninklijke FrieslandCampina. Radicale beslissingen zijn in zijn huidige functie nog niet aan de orde geweest, maar het aanzetten tot actie en verandering wel degelijk. “De nadruk van controlling verschuift steeds meer naar performance management. Vrijwel elke conclusie die wij trekken, moet leiden tot actie bij bijvoorbeeld marketing en sales. Dat vraagt om effectief leiderschap.”

Lees verder

Opdrachtgever van het eerste uur: Fokker Aerostructures

Hij heeft de laatste tijd standaard zes à zeven professionals van USG Finance ‘in huis’. Ton Huggers, Financial Director Commercial Business Lines van Fokker Aerostructures B.V., is een van de opdrachtgevers van het eerste uur. Het eerste contact stamt uit zijn tijd bij Douwe Egberts/Sara Lee. “Ik weet nog dat ik onder de indruk was van destijds Controls betrokkenheid bij zowel de eigen kandidaten als onze organisatie. Oprechte betrokkenheid, die je ook terugzag in de kwaliteit van de matches. Want laten we eerlijk zijn: als je verantwoordelijk bent voor inhuur, word je altíjd op handen gedragen. Maar bij Control, dat nu USG Finance heet, was het ‘echt’.”

Lees verder
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten